Differently abled body


de Jolene | open call corpfluid.ro


Nu există corp perfect, sau om perfect și e ok. Contează să-ți asculți corpul, să ai grijă de el, și să-l iubești oricum. Când știi că trăiești 24 de ani cu o imagine corporală, ajungi să internalizezi multe.

Furie, față de oameni care nu ți-au greșit cu nimic. Complexe, când vezi tipe cu picioare înalte și genunchi frumoși. Tipe care nu sunt ca tine. Te plângi de dureri articulare și musculare din cauza unui defect de naștere cu care trebuie să trăiești toată viața. Nu ești cu nimic mai prejos, dar te vulnerabilizează în fața celorlalți. Vezi compasiunea drept milă și preferi să te adaptezi, cerând ajutor numai dacă e ceva dincolo de puterile tale .

Atunci când fizicul nu te ajută, eventual fața da, într-o zi bună când vine machiajul găsești alte căi de a te simți frumoasă.

Prin durere am ajuns să învăț despre mine că pot să plâng la fiecare pas. Îmi accept vulnerabilitatea. Îmi revin, scriu, o iau de la capăt. Sunt zile în care mă doare corpul și aș urla din toți rărunchii. Sunt zile în care pot să mă plimb fără să mă plâng că mi-a dat kilometrajul peste cap. Am învățat și învăț continuu să-mi accept corpul așa cum e, deși cred că e un drum care nu se termină cât trăim.

La recomandarea specialiștilor, ar trebui să rabd cu durere și cu ședințe de fizioterapie constante mulți ani de acum înainte… Uneori chiar sănătatea mă forțează să încetinesc ritmul alert al vieții pe care am ales să o duc. Am timp pentru mine, dar nu am timp pentru durere. Așa cum îmi explorez corpul, explorez și căi prin care îl pot ajuta, pentru o mai bună calitate a vieții. Caut în continuare soluții și nu mă dau bătută.

Frumusețea nu stă în standarde. La fel cum nici un om nu poate fi etichetat strict pe baza unui diagnostic. Corpul meu, neîncadrat în tipare sociale dezirabile, îmi aparține. Am autonomie asupra dorinței sau, în cazul meu, asupra refuzului de a mă reproduce pentru perpetuarea speciei și contribuția femeii în societate. Corpul meu este alegerea mea întru totul, în ciuda aspectului său. Aleg și accept să mă iubesc așa cum sunt.